Skip to content

Seča, 7.8.

08/08/2021

V prvem vikendu po vrnitvi z dopusta še nisem bil pripravljen slovenskim turističnim posrednikom, katerih primarna dejavnost je tlačenje vatiranih paličic v naše nosove, odšteti za vstopnico na Hrvaško ozemlje. Tako sva se s Cath, čeprav se je veter obetal šele od poldneva dalje, v izogib gneči na cesti in upanju na bližji parkirni prostor dogovorila, da zjutraj ne bova po nepotrebnem zavlačevala in se čim prej odpravila na pot. Na rovaš tega sva potem za to najino neomajano odločnost uspela dobiti tudi prijeten prostorček za dnevno bivanje pod borovci tik ob vodi.

Po dopoldanskem zatišju se je veter kar naenkrat pojavil malo pred poldnevom in zadovoljivo vlekel v pasovih na širšem območju pod Crvenim vrhom in mi večino časa omogočal ležerno glisiranje s 5,6 in 110 lit..

Ponovno sva se vrnila naslednji dan vendar se veter ni okrepil dovolj za mojo opremo tako sem ostal na suhem in se uspešno kratkočasil z opazovanjem, predvsem s pomočjo daljnogleda, dosti številnejše udeležbe vseh vrst ljubiteljev vetra kot jih je bilo prejšnji dan, ko sem si morje večino časa delil še z enim oz. dvema krilašema.

No, tu bi razjasnil morebitno nejasnost: ‘krilaš’ je moj skromni predlog za Slovar slovenskega knjižnega jezika za poimenovanje vodnega športnika, ki za svoje početje kot sredstvo za lovljenje vetra uporablja krilo. Razmišljal sem sicer tudi v tej smeri, da bi jih lahko poimenovali ‘breztrapeznik’ ampak se mi je prvi predlog zdel nekako bolj doumljiv za športno ne najbolj poučene obiskovalce slovenskega obrežja.

One Comment leave one →
  1. Martin permalink
    08/08/2021 19:35

    Krilaš, krilaši – zakon! A pol je kriljenje. “Krilil sem dve uri,…”?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s