Skip to content

Seča, 30.8.

05/09/2020

Situacija s prehajanjem slovensko-hrvaške meje že meji na skrajno ironično. Vsakič namreč, ko se mi obeta kakšna surfarija in bi se bilo za boljši veter potrebno odpeljat k našim južnim sosedom, se jim dan poprej nalepi rdeča nalepka, kar v praksi pomeni, da je večina navadnih ljudi omejena zgolj na opazovanje njihove obale s strani naše rodne grude. V kritičnem pomanjkanju krajev, kjer jugo dovolj ustrezno doseže našo obalo, sem se tako prvič po dveh desetletjih, plus še kakšno leto povrhu, odpravil v Sečo.

Za ogled terena sem določil soboto točno opoldne. Glede na mejno napoved sem pričakoval kar nekaj obiskovalcev, vendar me je to, kar sem videl, vseeno presenetilo. Že samo obcestje je bilo zapolnjeno s pločevino zato sva se s Cath nemudoma obrnila na prvem možnem obračališču, ki je bilo v bistvu tudi zadnje in edino, in se odpravila v Izolo. Tam sva usposobila kolesi ter se z njima po Paranzani odpeljala nazaj. Ta dan je tako minil v znamenju prijetnega biciklistično turističnega izleta.

Nedeljski načrt je veleval kar se da zgodnji prihod, ki pa se je kljub relativno zgodnji uri izkazal kot za las ujet. Na parkirišču sem namreč s pomočjo dobre volje in prijaznosti kolegov, ki so prišli pred mano, uspel zasesti zadnji prosti parkirni prostor. Nadaljnje dogajanje je potem minilo v znamenju hokejske tekme – razdeljeno je bil na tretjine. Najprej je pihnilo za dvajset minut, se uscalo in na vrsti je bil daljši odmor, v katerem je polovica vetra željnih obupala in pospravila. Nato je čez čas zopet pihnilo za dobrih dvajset minut nakar je sledil drugi odmor. Za njim je prišla na vrsto finalna tretjina, seveda zopet dvajesetminutna, z najmočnejšim vetrom. Ob koncu tekme nam je ostalo še ravno toliko časa, da smo lahko tisti malo hitrejši še uspeli zložiti in pospraviti opremo saj je sledil čisto pravi vesoljni potop. Večina se je potem strinjala, da niti ni bil tako napačen saj nam je prihranil domače tuširanje.

Fotografije: CathIphone

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s