Skip to content

Mesečev zaliv, 7.7.

08/07/2020

Ne bi si znal razložiti zakaj so mi, že drugič zaporedoma, ob načrtovanem obisku Savudrije ob burji, dan pred tem ponovno zagodli zadnji ukrepi namenjeni omejevanju širjenja zlonamerne človeške viroze. Čeprav bi tokrat verjetno lahko brez težav smuknil čez mejo in nazaj, sem si veliko bolj želel ponovnega obiska zaliva, mimo katerega sem svoje čase velikokrat plul na popoldanskih jadralskih izletih med Izolo in Piranskim zalivom. Na to je malce vplivalo tudi dejstvo, da je lokacija praktično v moji počitniški soseščini, samo čez hrib se je bilo potrebno odpeljati.

Ob pogledu na peneče vzvalovano morje v daljavi sem v parkirini avtomat nemudoma vložil kovance, pod eno roko prijel desko in jambor, v drugo pa lok in dve jadri. Osemstometrski pohod z opremo ni ravno mačji kašelj, je pa bil nagrajen z dobrima dvema urama s štiridve na enem izmed najlepših delov naše obale. Ko sem se po koncu surfarije vrnil na obalo, sem tam že naletel na gručo v zavetrju ležerno ležečih naturistov, ki po vsej verjetnosti niso pričakovali gverilskega uleta v neopren oblečenega čudaka.

Karseda hitro sem razstavil opremo in ponovno polno otovorjen zapustil prizorišče. Saj ne, da bi mi bilo nerodno v družbi nagcev, edinole parkirnemu listku so se že nevarno začele šteti zadnje minute.

Dan zatem sem ugotovil, da sem si ponovno prislužil muskelfiber. In to ne zaradi pretirane surfarije, temveč enostavno zaradi prenašanja opreme do plaže in nazaj.

4 Comments leave one →
 1. martinvsevid permalink
  08/07/2020 22:41

  Že nekaj časa razmišljam o mesečevem zalivu, pa me vedno odvrne nošenje opreme. Se naredi kaj vala? Pogoji odtehtajo nošenje?

  • 09/07/2020 10:13

   Na vsake toliko se je do obale prikotalil kakšen lep set valov visok okoli dobrega metra. Po pogovoru s Patrikom, ki je bil istočasno v Savudriji, ta dan v primerjavi z Mesečevim zalivom ni bilo bistvene razlike. Kot alternativa je spot povsem sprejemljiv ob močnem vetru za manjšo in lažjo opremo (zaradi prenašanja) je pa Savudrija s svojim parkiriščem neposredno ob vstopu v vodo seveda veliko prijaznejša možnost.

 2. ROK permalink
  09/07/2020 16:23

  Borut, še vedno si legenda.
  LP Vizo

 3. jurij1231 permalink
  20/07/2020 13:31

  lajk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s