Skip to content

Savudrija, 5.3.

07/03/2016

Po opoldanski uri in pol s 4,8 na zgornji meji sem se po odmoru v upanju na bolj umirjeno vožnjo odpravil na vodo s 4,2. Veter pa je imel druge načrte saj se je medtem okrepil ter privzel še dodatni delež vzhodne komponente. Že takoj v prvi špuri po desetminutnem plavanju proti toku do vetrovne črte sem takoj spoznal, da bi bilo 3,6 veliko primernejše jadro. Kmalu so mi tako roke kot telo diskretno namignili, da je bilo pravzaprav že kar dovolj zato sem se brez daljšega premišljevanja raje odpravil nazaj na obalo.

2016_03_05_savudrija_1

2016_03_05_savudrija_2

Advertisements
2 Comments leave one →
 1. Marek Biroscak permalink
  10/03/2016 14:21

  Hi local boys, can you describe the conditions they are worth of going there to Savudrija (wind strength and direction, starting point etc. Thanks. Marek

  • 12/03/2016 05:55

   Marek hi.

   Tha cape of Savudrija is working on bora (burja, NE) and scirocco (jugo, SE).

   When it’s bora it’s a freeride bump’n’jump spot with some rolling waves. Starting point is where fishing harbour is. You need to swim or walk across rocks to get to the wind line.

   For jugo there can usually be some waves but they’re kinda messy and hard to predict and jumping is mostly none. Starting point is in the Camping Pineta. There are better conditions just a bit down south in Umag which is a good jumping spot plus waves are way more predictable.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s