Skip to content

Ližnjan, 10.9.

13/09/2015

Zelo nenavadno se mi zdi, da je minilo že več kot leto dni od kar sem nazadnje surfal v Ližnjanu. Tu sem preživel ničkoliko vikendov a se mi je kljub temu tokrat zdel malodane tuj. Od idiličnega odmaknjenega gozdička je ostala le še bleda senca. Bujnega grmovja že nekaj let ni več, odstranjeno ali oskubljeno je celo nekaj dreves. Iz tal sta vznikli dve leseni strukturi: surf center in brunarica z vrtom, s katerega se bohoti pogled na na kamniti rt navlečen sodast splav. Vsaj ljubitelji kav so lahko zadovoljni. Ni jim je več treba voziti s sabo v termoskah saj si sedaj lahko privoščijo sveže skuhano. Če je seveda slučajno ne zmanjka, kot se je to zgodilo v četrtek.

2015_09_10_liznjan_1

Za dobrodošel povratek v jadranske razmere ni poskrbel niti veter, ki je dopoldan pihal zelo sunkovito s severne smeri. V upanju na konstantnejšega sem se celo odpeljal ven iz zaliva kjer pa me je pričakalo obupno razbito morje tako, da sem se kmalu pobral nazaj v ustje zaliva in bolj iz trme kot užitka vztrajal dokler veter ni popustil.

2015_09_10_liznjan_2

Po takšni tako telesno kot umsko naporni surfariji se mi je še kako prileglo eno hladno pivce. Ravno sem izpil zadnji požirek, ko se je veter zopet okrepil. Spremenil je tudi smer in nam za razliko od dopoldanskega mučenja poklonil še dobro uro veliko prijetnejše vožnje.

2015_09_10_liznjan_3

 

Advertisements
One Comment leave one →
  1. 30/10/2015 22:35

    Kafic? Na mestu idealnem za puscanje opreme? Hmmm…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s