Skip to content

Kamenjak, 4.1.

05/01/2014

Sprva je jugo napovedal obisk v nam bližnjih krajih šele v večernih urah. Bolj ko se je bližal dan prihoda, bolj je namigoval, da se zna pojaviti tudi kakšno uro prej. Po petkovi popoldanski analizi vremenskih modelov je v prvem krogu izbora najbolj primernih kandidatov sicer vodil Krk, ki pa je v soboto zjutraj, tik pred ciljem, omagal in s tem Kamenjaku prepustil prestižni naziv prvega v dvaštirinajstem.

Voznik naše odprave si je zaželel prvi možni pogled na morje in nas namesto skozi Srgaše popeljal po slovenski obali. Videli nismo popolnoma nič očem lepega; oljnato gladko sivkasto morje, ki se je na obzorju nevidno prelivalo v takisto turobno sivo nebo. Takšno nebo nam je delalo družbo večino poti na jug. Šele proti koncu poti smo na njem začeli zaznavati obrise oblakov. Na Kamenjak smo prispeli opoldan, kjer nas je pričakal južni veter dovolj močan za večja jadra. V pričakovanju okrepitve sem prvo pripravil 4’7, ker pa se kar ni hotela zgoditi sem se v vodo odpravil s 5’7. V nihajočem vetru sem prvo uro seanse večinoma zabil z mejnim drgnjenjem. V drugi se je veter le začel krepiti in omogočil tudi kakšen srednje spodoben zavoj po valu.

2014_01_04_kamenjak_2

Z vedno močnejšim vetrom sem se prenehal boriti okoli treh, ko se je tudi svetlost zmanjšala do te mere, da sem kurje slep le stežka razločeval hribčke in dolinice valovite morske podlage. Namesto manjše opreme sem si tako v levo roko zadegal Nikona, v desno pločevinko Beck’sa in zaključil dan opazujoč peščico preostalih s štango flirtajočih izvensezonskih entuziastov.

2014_01_04_kamenjak_1

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s