Skip to content

Ližnjan, 16.11.

18/11/2013

2013_11_16_liznjan_1aPetkov pozni večer sem preživel s fanti na plaži Hale’iwa Ali’i Beach parka čeprav se je v kritičnem trenutku, po nekaj izpitih vrčkih temnega točenega, že nevarno nagnil k svoji alternativi – koncertnemu poskakovanju na melodične pank ritme v prijetni dekliški družbi. Na srečo so morje, veter in sonce, skupaj vzeti, prej omenjenemu še vedno zdaleč premočna konkurenca. Včasih se je oboje brez pretirano občutnih posledic sicer še dalo združit, sedaj se pa takim kombiniranim avanturam nekako raje ognem.

Malodane takoj ob prihodu sem doživel prijetno presenečenje; Boris je na ogled postavil čisto novega štirišest KS3-ja. Izgled tega jadra me je čarobno pritegnil že ob prvem pogledu nanj in ko je omenil, da ga lahko preizkusim priložnosti seveda nisem izpustil iz rok. Nataknil sam ga na DaCurvo in se z njima igral dokler se burja ni okrepila in me poslala nazaj na obalo po manjšo opremo.

Med razmišljanjem o opisu jadra se mi je v misli samodejno naselila primerjava z Border Collie-jem; med vožnjo naravnost je delovalo neverjetno živčno, kot bi imelo mevlje v riti, ves čas čakajoč na leteč frizbi ali katerikoli drug za igro zabaven rekvizit. Vse to le zato, da se le ne bi nadaljevalo dolgočasno drgnjenje. Ko pa se je zgodil preklop na zabave polno igro z valovi se je nenadnoma umirilo in postalo uživantsko lahka ubogljiva igrača. Petnajst minut, v katerih sem se družil z njim, je občutno premalo za objektivno oceno ali je primerno za pri nas prevladujoče razmere vendar bi nekaterim izmed vas po vsej verjetnosti znalo biti kar všečno.

2013_11_16_liznjan_2

A ja, dopoldan je pihalo cukajoče s severa, potem je pofrfralo kot polnoletna pubertetnica, nakar je pozno popoldan ponovno potegnilo z vzhodnega konca.

2013_11_16_liznjan_3

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s