Skip to content

Umag, 29.10.

30/10/2013

‘V roku ene ure najkasneje se bom odpravil proti Umagu. Te poberem?’ sem zgodaj zjutraj tekstovno sporočil Kunčiju. Pozitiven odgovor sem dobil še preden je pekač za toast preklopil na zeleno in je mleko doseglo primerno temperaturo za pretok v skodelico namenjeno počasnemu zaužitju jutranje bele kave. Vožnja je potekala presenetljivo mirno; počitnice, pa naj bodo krompirjeve ali katerekoli druge povezane z odsotnostjo šoloobveznega živeža, izdatno pripomorejo k pretočnosti pločevine na slovenskih cestah. Druga kava, ki sem je bil deležen nedolgo po prihodu me je spremenila v srcenabijajoče morjaželjno bitje.

2013_10_29_umag_01a

2013_10_29_umag_02

Po polurnem ogrevalnem treningu se je telo povrnilo v svoj normalni ritem in se v miru prepustilo absorbciji poznooktobrskih sončnih žarkov. Sčasoma sva s  Kunčijem že začela premlevati, koliko časa nameravava še prebiti v čakanju na morebitni močnejši veter, ko se je le ponovno okrepilo in nam postreglo s slabo uro konstantnega jugo-jugozahodnika pospremljenega z kar v redu valovi. Na žalost se je smer njihovega lomljenja povsem poklopila s smerjo vetra. Čisti onšor. Po treh tednih stagniranja za računalniškim ekranom nekaj povsem drugačnega. Nekaj, kar zahteva popolno telesno koordinacijo. Za povrhu sem s sabo odpeljal še mojo novo bejbo. Kljub zathevnim razmeram sem dobil občutek, da ji je bilo v moji družbi kar všečno in da se mi bo rade volje pridružila še kdaj. Lepo. Tudi sam bi jo prav rad bolje spoznal.

2013_10_29_umag_03

Advertisements
2 Comments leave one →
 1. Matej permalink
  31/10/2013 20:01

  A lahko predstavis gospodicno, iz katere familije prihaja, ker letnik je, n sevede fizioloske predispozicije. Visina, sirina, volumen. :):):)
  Lp matej

  • 01/11/2013 21:11

   Glede na predpono pred njenim imenom predvidevam, da je aristokratskega porekla. Morda ima celo rodovnik. Enosmerni. Z gotovostjo lahko trdim, da je, z izjemo leto poprej rojene stare TE tete, črna ovca družine. Morda bi lahko rekel, da so bili njeni predniki nagnjeni k starošolskemu mainstreamu medtem, ko njej, bolj kot karkoli drugega, sede uporniško vijugajoči pank. Je bolj nizke rasti (226), čez boke pa je tudi ni preveč (57,5) in z lahkoto vase vrže 170 velikih piv. Njen malce divji karakter lepo odraža tudi njena izstopajoča naravna oranžna barva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s