Skip to content

Prasonisi 2013, 3.del

09/09/2013

Letos smo v domačih logih imeli pravo zimo. Tako ta pravo, z obilico snega. Moja primitivna logika mi je takrat zašepetala na uho, da bi znali temu primerno doživeti tudi pravo poletje. Tako normalno, z obilico vetra povsod kjer je v poletnem času pričakovan. Po izjemno poscani in vetrovno sušni pomladi se je taista logika začela spraševati o verjetnosti lastnih logičnih zaključkov in mi kot v opravičilo svoji nelogičnosti potuhnjeno namignila naj se nikakor ne zanašam preveč nanjo. Temu ne ravno obetajočemu namigu navkljub sem si vseeno z združitvijo lanskega in letošnjega dopusta vzel šest tednov oddiha od zblaznelega sveta – vrag naj vzame vse, če v tem času ne bo vsaj eno malo pihnilo. Kar potem tudi je. Pravzaprav je pihalo zelo dobro. V prvi polovici dopusta sicer dokaj netipično z veliko hladnega severnega vetra a z obilo spremljajočih linij na obalo lomečih valov, v drugi pa morda vsega prej naštetega malo manj vendar za tolažbo zabeljenega s toplejšim vremenom. Žal so bile letos plitvine razporejene kot da bi jih načrtoval nek novodobni vasezagledani podvodni arhitekt; odzdolaj navzgor je sicer že morda dobro izgledalo, z druge strani gladine se je pa ta zgrešena arhitekturna tvorba izkazala kot nadvse zajeban onshore closeout shorebreak; zajeban za rajdat in v prešibkem refulastem vetru ob obali tudi nadzajeban za ven odplut. S številkami obsedeni ljubitelj valov jih je enkrat na lastni koži naštel trinajst – samih nadvse zoprno lomečih, vmes tudi do meter in pol visokih, preden se je končno prebil preko meje pralnostrojnega območja.

praso_2013_uros_shorebreak

V primeru, ko ti ni uspelo priti čez zadnjo oviro, je sledilo kroženje sredi vode v petnajstmetrskem polkrogu in besno upiranje proti vsem muham besneče vode. Skratka; ko si padel si postal žrtev izdatnega pranja, goltanja morske vode, neučinkovitega plavanja, protitokovne hoje in na koncu še utrujajočega sprehoda proti vetru. Ampak…, ampak…, ko smo nazaj grede ujeli val, idealno poklopljen s pravim tajmingom, je bilo vse prej našteto trpljenje pozabljeno. Če si sposodim Jacka Kennedya; ‘Tega športa se nisem lotil zato ker je lahek. Ta šport sem izbral zato ker je težak!’ Potem so enkrat v evoluciji vodnih športov priletele lene muhe enodnevnice in iznašle kajtanje. Meh.

Spodaj je manjši fotoalbum dela udeležencev letošnje slovenske druščine.

praso_2013_jana

Medtem, ko se nas je večina ubadala z mislijo ali naj gremo na jutranjo tekočo potrebo ali naj se raje obrnemo in poležavamo dalje so se nekateri pridno udeleževali surfaških matinej.

praso_2013_cuden_bros

Brata Čuden pozirata za naslovnice dekliških revij.

Njun fotr poskuša na vse pretege kljubovati težnosti matere zemlje.

praso_2013_cuden_fotr

Njihovi tanajmlajši so letos zlobno skrili šolsko jadro in ji v roke potisnili štirko, nakar je ona…

praso_2013_tinca

…meni nič tebi izbuljene oči, brez najmanjših težav odglisirala ven… in takisto priglisirala nazaj. Tako se stvarem streže.

praso_2013_katja_matic

Mami bejž!!! Ta val je moj!!!

praso_2013_roki

Na svoj račun je prišel celo praviloma večno zamujajoči Rok.

praso_2013_bejbika

Čigava je ta in kaj počne tu oz. je počela tam mi niti pod točko razno ni jasno. Očitno bom moral naslednje leto nazaj. Kar tako, da bom izvedel. Samo zato. Izključno zato.

Advertisements
2 Comments leave one →
  1. honeysuckleburek permalink
    11/09/2013 19:02

    John Kennedy. Se Perica še občasno vrača na J Rodosa?

    • 11/09/2013 22:59

      Če imaš v mislih Ščuko; nanj nisem nikoli naletel. Sem bil pa prvič doli šele leta 2000.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s