Skip to content

Savudrija, 20.8.

21/08/2013

Kako uskladiti celodnevno delo s časovno soskladno burjo? Eh, nič lažjega! Čez dan se delaš kot, da je vse v najlepšem redu potem pa, ko pride čas predvidenega odhoda, meni nič, tebi nič izgineš kot kafra. Huh? Nak! Takšnega pristopa ne priporočam nikomur. Iskreno in po pravici poveš kolegom, da bi se rad z njihovo privolitvijo predčasno odstranil s prizorišča nakar te ti, ob polni zavedanosti kam si namenjen ter z odkrito privoščljivostjo in morda tudi z delčkom skrbno zakrite nevoščljivosti, malodane naženejo tja kamor si namenjen – tjakaj, kjer poglaviten problem predstavlja skočiti v kratke hlače ali si natakniti neopren.

2013_08_20_savudrija_1

Med sestavljanjem opreme sem se ogrel ravno prav, da so bile veliko prijetnejša izbira kratke hlače. Ko sem nato, pri vstopu v vodo, naletel na izstopajočega možaka, zahomotanega v dolgo neoprensko obleko s kapuco na glavi sem prav na debelo izbuljil oči. Dolga obleka že morda, vendar kapuca? Sredi avgusta? Pri več kot dvajsetih stopinjah tako morja kot zraka? Khm. Očitno so meje človeške toplokrvnosti razpotegnjene veliko širše kot sem si predstavljal.

2013_08_20_savudrija_2

Drugače pa so bile razmere na vodi pod savudrijskim povprečjem; vetra popoldan dovolj za 4’7 in kasneje tudi krepko več, morska gladina pa neprijetno razbita, z občasnim obiskom kakšnega večjega, verjetno zablodelega, a še vedno enako razbitega vala.

2013_08_20_savudrija_3

Marsikdo ne pomni, kdaj je videl tako čisto ozračje, kakršnega smo bili deležni ta večer.

2013_08_20_savudrija_4

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s