Skip to content

Krk, 20.1.

21/01/2013

Imate radi sneg? Da? Lepo. Potem imate najbrže še raje veliko snega. Še lepše. Za vas. Zame ne. Upam, da ste do sedaj dobili dovoljšni odmerek in bo sedaj nekaj časa mir pred njim. Nedeljski jugo v Kvarnerju je prispel kot naročen za pobeg iz umazano belega mestnega okolja. Večinoma turobno deževna in meglena vožnja je ob zaključku reške obvoznice postala prijetnejša. V sicer oblačnem vremenu se je v daljini razločno bohotil svetleči se Rab. S Sašotom sva si vzela čas in se najprvo ustavila v krški otoški prestolnici. Kot mulec in kasneje najstnik sem v tamkajšnjem avtokampu Ježevac preživel več kot ducat poletij. Iz tistih časov so mi v spominu ostali tudi veliki, jugo spremljajoči valovi, ki so se ob čelnih naletih v pomol razblinjali visoko v zraku. Prvi obisk po tako dolgem času je bil seveda prevet z dobršnjo mero nostalgije. Ob samem prihodu se nama veter ni zdel dovolj močan, zato pa sva z užitkom pasla oči na prihajajočih valovih. Upajoč in zaupajoč napovedi sva se odpeljala še v Punat na ogled.

2013_01_20_punat_skok_hdr

2013_01_20_punat_galebi

Tam je veter sicer deloval močneje, a na najinih obrazih se je nezmotljivo bralo, da bi se namesto po tamkajšnjem razbitku veliko raje vozila med prej ogledanimi valovi zato sva se odpravila nazaj. Žal se je med sestavljanjem opreme vreme poslabšalo. Začelo je deževati in tudi veter je izgubil na jakosti. Vseeno sva se preoblekla ter, verjetno bolj po sreči kot ne, celo ujela nekaj refulov, ki so zadostovali za nekajsekundno enozančno glisiranje. Potem sva, čakajoč na boljše vetrovne pogoje, v bornem zaklonu pred vetrom in dežjem, tiho opazovala vzvalovano morje. V nekem trenutku, po še posebej dolgem valu, sta se najina pogleda srečala in takrat se mi je, neuspešni surfariji navkljub, dokončno potrdil v ozadju čuječ občutek uspešnosti najinega nedeljskega izleta. Paradoksalno, a ne?

2013_01_20_krk

Advertisements
5 Comments leave one →
 1. sprikleodmarele permalink
  22/01/2013 09:40

  uf, si me pa ujel! mas se kako sliko?
  pamir

  • 22/01/2013 11:47

   Ta je edina. V uteho ti jo bom poslal v malo večji ločljivosti.

   Čau, Borut

 2. sprikleodmarele permalink
  22/01/2013 22:36

  no pa dj, hvala. je kr fajn fotka

 3. Janez permalink
  23/01/2013 14:50

  Ta fotka z galebi mi je res všeč. Surfer nastavlja jadro, galebi pa se postavijo čim bolj aerodinamično v veter. Profesorji.

 4. gorazd permalink
  26/01/2013 19:00

  Hoj,

  Ta slika z galebi je bomba ….
  Samo da si še sfokusiral z teleobjektivom na prve galebe in blendo čisto odprl (2,8),…
  lp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s