Skip to content

Umag, 26.9.

26/09/2012

Aladinova DADA je obetala lep veter. Takega, ki bi ga bilo škoda doživeti za 130 kilometrov oddaljeno pisalno mizo. K odločitvi je dodatno pripomoglo še napovedanih 26 stopinj – že misel na surfanje v kratkih hlačah je sama po sebi zadosti mikavna. Med vožnjo so na dober razplet namigovali tudi podatki s piranske boje.

Na dragonjskem mejnem prehodu je za kanček nenadejane zabave poskrbel dobrodušni slovenski mejni policist, ki je ob pogledu v do stropa nabasan Kunčijev S-Max vprašal; ‘Kaj piha? Burja?’ Nakar midva; ‘Eeee, ne, jugo.’ ‘A tako,’ pravi, ‘v redu. Pa da ne bo kakšnih dogodivščin!’  in nama vrne dokumenta. Midva se spogledava in malodane pred njim prasneva v smeh. Ja, dogodivščine. Teh pa prav zares ne potrebujemo. Nedolgo nazaj smo doživeli eno, ki bo zadostovala za kar nekaj časa.

Na sončni (ta pridevnik se je znašel tu izključno kot rojstnodnevno darilo Matevžu ;-)) umaški Punti večina vozi z večjimi jadri. V upanju na okrepitev prvo sestavim 4’7 in takoj zatem še 5’7 s katerim tudi odidem na vodo. Po približno tri četrt ure glisiranja ter večinoma neuspešnih poskusov lovljenja malih valov je veter oslabel in potem do najinega odhoda ob šestih še vedno ni kazal znakov vrnitve.

Na svoj račun so spet prišli ljubitelji lovljenja valov z DSV-jkami v jadralskem načinu.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. 27/09/2012 06:09

    Res rojstnodnevni veter 🙂 LP, MM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s