Skip to content

Od Lignana do Ližnjana, 14.9.-16.9.

17/09/2012

Petek. V načrtu je bilo pospešeno oddelati in zaključiti svoj tedenski dolg delodajalcu in na rovaš svoje pridnosti pobegniti kakšno uro prej. Do poldneva je vse potekalo mirno in načrtovano nakar so se vsi nenadoma spomnili v zadnjih minutah povišati svoje delovno povprečje in preko mojih pleč poravnati svoje tedenske grehe. Ja, pa kaj še. Petkov stres se je v trenutku razblinil, ko sem z avtoceste odvil proti Lignanu in je Virgin Radio zavrtel The Verve-ov Lucky Man. Razneženo naspidiran parkiram na Rivieri kjer začuda ni nikogar. S fotoaparatom v roki obkrožen z po zraku nosečo zlato mivko oddrvim na plažo. Žge kot za stavo.

Višje v Pineti jih nekaj že vozi in prestavim se tja. Hektičen dan sem zaključil v kratkih hlačah obsijan z večernim soncem večinoma komaj držeč 3’7. Po prespani noči v Izoli sem naslednji dan v oblačnem Ližnjanskem jutru na vodi prehitel vse tam prenočujoče zaspance. Verjetno so se še vedno sestavljali po petkovi preživetveni izkušnji. Veter se je vztrajno krepil zato sem 4’7 zamenjal s 4’2 in z njim do konca odpeljal kar se je odpeljati dalo.

Ostanek dneva je bil posvečen kakovostnemu lenarjenju. Naslednje jutro se je na moje presenečenje slika ponovila le, da nas je za spremembo namesto oblakov pričakalo jasno modro nebo. Po močnejšem jutranjem odmerku se je veter malo umiril in zadovoljil še vse ostale željne refulnega drgnjenja in vrtečega poskakovanja – slednjega tudi v zabavo čepečim na obali.
Štirje dnevi burje zapovrstjo; kar spodobno slovo od dolgega vročega poletja, mar ne?

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s