Skip to content

Umag, 5.5.

06/05/2012

Za primer, da bi se močnejši jugo razvil že čez dan sem na Punto prispel že okoli enih. Pričakalo me je sončno niti ne pretoplo vreme. Ko se je popoldan sonce skrilo za z zahoda prihajajoče oblake, sem se vprašal ali se nisem morda prehitro odločil za poletno 3/2 obleko v kombinaciji z dolgorokavno neoprensko majico. Približno v tistem času se je tudi okrepilo dovolj, da se je dalo glisirati z velikimi jadri.

Oliver si je za sparing partnerja izbral kar eno izmed najhitrejših jadrnic na Jadranu: Maxi jadrnico Shining Umag Umago, ki se je v domači pristan vračala z regate pred Izolo.

Zleknjen na sovoznikovem sedežu sem opazoval kolege na vodi, ko je naenkrat proti obali priglisiral nekdo z manjšim jadrom. Alarm! V petih minutah sem bil preoblečen in že glisiral ven. Opremo sem namreč v pričakovanju tega trenutka pripravil ne dolgo zatem, ko sem se pripeljal. Prvi del uro in pol trajajoče seanse je minil v prostem šibanju sem ter tja. V drugem pa so se ob dodatno okrepljenem vetru na plitvino pričeli valiti tudi valovi. Zaključil sem enako hitro, če že ne hitreje, ko se je začel nevarno približevati deževni oblak. Na srečo si je izbral pot južneje od nas in nam dostavil le zanemarljivo količino dežnih kapelj. Za konec bi dodal še to; 3/2 obleka z majico se je izkazala kot ravno prav topla.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s