Skip to content

Lignano, 8.4.

09/04/2012

Pri ciklonski burji je težje z gotovostjo predvideti ali se bo tudi zgodilo kot napovedujejo modeli. S Kunčijem sva z odločitvijo počakala do nedeljskega jutranjega zagona. Obetal se je vzhodnik, močnejši zjutraj in potem zopet popoldan. Pripeljala sva se ob pol devetih in naletela na čiste onshore pogoje z vetrom za večje štirke.

Ko sem sestavil 4’2 in se preoblekel je žal že spustilo. Vkup sem dal še 5’0 in z malo desko bolj po jajcih napravil dve špuri. Luknjast veter se je na tej jakosti ustalil kar sem izkoristil za pridobitev prvih vtisov s Kunčijevo novo 85 litrsko lepotico, ki sem mu jo brezbrižno izmaknil medtem, ko se je šel preoblečt v suhe cunje. Zaradi tega me ni oštel, čeprav sem si malce graje morda zaslužil.

Testing… testing… 1, 2, 3… (Foto: Kunči)

Že med vožnjo proti morju sva se odločila, da bova v primeru nezadovoljivih dopoldanskih razmer počakala v upanju na napovedano popoldansko ojačitev. Čakanje se na srečo ni izkazalo za pretirano naporno; kratkočasila sva se namreč skupaj s surfaškimi kolegi s katerimi smo lani dopustovali na Rodosu. Zasedba sicer ni bila popolna a kljub temu dovoljšnja, da se nisem mogel ogniti blagemu napadu nostalgije.

Dragan se je na naše veselje lotil praznjenja starih zalog. Naneslo je, da se je pred mano znašel najbolj obložen krožnik. Prav nič se ga nisem branil.

Potrpežljivost se nam je popoldan le obrestovala. V prvem delu dobre ure v kateri smo vozili različno zategnjene petke smo bili deležni smeri vetra tipične za burjo (vzhodseverovzhod), v drugem pa je obrnilo nazaj na vzhodnik. Morda se sliši pikolovsko vendar v Lignanu se teh 20 stopinj pri frontside jahanju zelo pozna.

Ob zaključku dneva si je skupni rezultat vsega doživetega prislužil pozitivni predznak.

Kotiček za vse deskofrike – Tri Fin Mania na pohodu.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s