Skip to content

Savudrija, 21.10.

23/10/2011

Prvotno sva bila s Kunčijem namenjena v Lignano vendar jutranji zagon ni deloval povsem prepričljivo. Tehtnico so dokončno prevesili aktualni podatki. Še dobro, da si lahko te pogledamo na različnih straneh in z različnih lokacij saj se kot za nalašč podatki z lignanske postaje ravno tako kot s piranske boje to dopoldne niso osveževali. V igro je torej prišel plan B.

Jadralci na deski v harmoniji s kolegi jadralci na jadrnicah.

Ko sva prispela, je veter nekaj mencal zato sva z odločitvijo o primerni velikosti jader malo počakala. Penilo se je vseeno dovolj, da sem sestavil 4’2, ki se je izkazalo kot ravno pravšnje. V prvem delu seanse popuščeno, v drugem, ko se je veter okrepil pa zategnjeno do konca. Pihalo je pod dovoljšnjim kotom na valove, da pogoji niso spadali med strogi on-shore kar je poleg lažjega frontside jahanja omogočalo tudi kakšen višji poskok. S prihajajočo plimo je bila tudi vožnja v veter neobremenjujoča. Skupaj vzeto ena izmed lepših Savudrij.

Sašo je obisk Savudrije utemeljil z razlogom, da malo potrenira še spot, ki deluje na desne uzde. Pred tem je prvi polčas odvozil že dopoldan v Ližnjanu.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. Miha permalink
    25/10/2011 07:26

    Bjutiful. Kot si reku, ena lepših Savudrij.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s