Skip to content

Prassonisi 2011, 5. del

26/08/2011

Mini serija objav o letošnjem dopustu se s pričujočo zaključuje. Kaj naj napišem za konec? Morda to, da se na Prassonisiju počutim že tako domače, da se mi ob vsakem ponovnem prihodu zdi kot da sem ga zapustil le za kratek čas. Preklop na dopustniški tempo življenja je takojšen. Dnevi minevajo neverjetno hitro. Ko na koncu neizogibno pride čas odhoda imam vedno občutek, da sem prišel šele pred nekaj dnevi. Tudi letos ni bilo nič drugače. Če izvzamem ne ravno najboljše pogoje za surfanje, smo se, upoštevajoč ostale dejavnike, ki so potrebni za dober dopust, imeli prav fino. Ali kot je napisal Kurt Vonnegut v knjigi Klavnica pet; Bilo je lepo in nič ni bolelo.

Ko se je veter potuhnil in je sonce neusmiljeno pripekalo so nam po glavi hodile raznorazne praviloma neškodljive neumnosti s katerimi smo si krajšali čas. Kot na primer pričujoča predstavitev igranja zračne kitare. Le da sem imel v rokah namesto zraka čisto pravi delujoči rekvizit.

V prvih treh letih sem imel kuhinjo nastanjeno na eni izmed najbolj zaželenih parcel iz katerih se je nudil tudi pogled na morje. Prostor so z leti odkrili naši sosedje Madžari in prišli na idejo, da bi ga zasedli s prikolicami, v grmovje postavili šotore in pričujočo infrastrukturo ravnodušno oddajali v najem ostalim dopustojočim kolegom.

Lep primer človeške iznajdljivosti. Fanta sta si bivališči postavila praktično sredi ničesar.  Kot kaže jima ni nič manjkalo.

Spomenik ljubezni med kajterji in jadralci na deski.

V brezveterju vse prav pride. Kdo izmed vas bi se spomnil na surfaški dopust vzeti jadralno padalo na motorni pogon?

Moj predzadnji dan nam je s svojimi SUP-i popestril Bojč. Ob šibkem vetru so se v zaliv valili ravno pravšnji valovi za njih jahanje. Moram reči, da je bila izkušnja povsem zabavna.

Vsak dopust se enkrat konča…

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s