Skip to content

Prassonisi 2011, 4. del

17/08/2011

Kako je bilo torej letos z vetrom? Predvidevam, da vas to v bistvu še najbolj zanima. Verjetno in predvsem zaradi tega, da bi videli ali bi Prassonisi vključili v ožji izbor kot eno izmed morebitnih lokacij za preživetje vašega poletnega dopusta naslednje leto. Ko pobrskam po spominu in ga primerjam s prejšnjimi leti bi rekel, da je bilo malo slabše od povprečja – od 28 dni je bilo zadovoljivih 21. Največkrat sem vozil 5’7, pet dni je bilo za 5’0 in ravno tako pet krat za 4’2 vendar bi lahko v dveh izmed teh petih dni z lahkoto vozil tudi 3’7 le da se mi ga ni dalo sestavit. Običajno je jakost vetra preko dneva nihala. Obdobja z močnejšim vetrom so se lahko pripetila kadarkoli; zjutraj (ta sem čisto vsa po pravilu izpustil saj so bila jutra in dopoldnevi namenjeni pomivanju posode in regeneraciji utrujenih mišic), okoli poldneva, popoldan ali pa zvečer. Ves čas smo morali biti na preži.

Morda je to eden izmed razlogov za široki nasmeh SuperMami iz prejšnje objave?

Z valovi je bilo tudi bolj tako tako; ni jih bilo obilo in niso spadali med višje. Nekaj pa jih je vendarle bilo in njihova višina je dostikrat omogočala lahkotno igranje z njimi. Med vsemi dnevi mi je bilo najprijetneje, ko je bil veter ravno dovolj močan za mojo veliko opremo (84 lit. in 5’7) . Takrat je bil namreč za večino še vedno prešibak kar se je izražalo tudi v povsem znosnem stanju na vodi.

To bi bilo nekako tudi vse kar se tiče pogojev, ki smo jih bili deležni letos.

En… dva… trije Šimni na enem valu.

Gregor je naletel na rampico.

Kunči je opazil val in gre odločno v bottom turn.

Dragana v backside-u iz ozadja spremlja pobegli igralec ameriškega nogometa.

Advertisements
7 Comments leave one →
 1. gorazd permalink
  17/08/2011 21:21

  In kako se je obnesla nova deska na rodosu ? Sta si bila na “ti” ?

  • 18/08/2011 10:17

   Z desko se sedaj dobro poznava že kar nekaj časa. Obnesla se je po pričakovanjih. Najino prijateljstvo se je na Rodosu še dodatno utrdilo.

   • gorazd permalink
    18/08/2011 11:48

    torej se obeta dolgoletna zveza 🙂
    Kaksna jadra pa na njej vozis ? (razpon)

  • 18/08/2011 14:46

   Kombiniram jo s 5’0, 4’2 in 3’7. Z mojimi 70 kilogrami to pomeni za veter od približno 20 vozlov navzgor. Te velikosti se na njej obnesejo brez težav. Pri tem bi omenil še eno drugo super stvar; za vse velikosti jader je opremljena kar z osnovnim kompletom smernikov (15,5cm + 2 x 12,5cm) in nimam nobenih težav s kontrolo.

 2. uritos permalink
  18/08/2011 07:47

  poglej zadnjo sliko a po se boste pa nad kajtarji zgražali!

  • 19/08/2011 07:49

   Na takem spotu kjer prevladujejo kajt začetniki po pravici povedano sploh ni neumno imeti čelado s ščitnikom. Tako na vodi kot na obali. Nekemu kajterju je na obali v glavo priletel drugi kajter in mu zlomil nos. Meni je zadnji dan kar naenkrat od nikoder nekdo s štriki zaprl pot. Na srečo je bila posledica samo strgan štrik. Da omenim le še to kolikokrat so kajti brez kontrole pikirali na tla ali v vodo. Moje mnenje je, da je ta šport izjemno nevaren ne samo za športnika temveč tudi za njegovo okolico. Tega se žal začetniki in tisti, ki po lastnih kriterijih že obvladajo premalo zavedajo. Prassonisi ni enostaven spot za učenje saj je veter konstanten le na srednjem delu, na obeh koncih zaliva pa je sunkovit in spreminja smer. Poleg tega se lahko tudi nenadoma okrepi ali pa popusti. Menim, da bi začetniki in ostali, ki se še vedno privajajo imeli veliko več od kajtanja, če bi izbrali spot s predvidljivim in konstantnim vetrom ter plažo kjer bi bili drug drugemu in ostalim uporabnikom čim manj v napoto.

 3. starasrajca permalink
  23/08/2011 14:27

  Se popolnoma strinjam! Dejstvo je, da se je večina (po nekih podatkih 95%) kajterjev, ki nikoli niso bili surfači v sedmih dneh naučila toliko, kot povprečen surfač v 3 letih. Teh 95 % kajterjev pa je je pozabilo na osnovna pravila na vodi. Vsi vozijo nate kot naciji! Ostalim 5% pa svaka čast, da ni več poškodb, kot jih kajt omogoča….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s