Skip to content

Prassonisi 2011, 2. del

06/08/2011

Trajekt je že ob štartu zamujal za dobrih pet ur. Na Kosu smo pridobili še dodatno uro zamude, kar pa niti ni imelo večjega pomena, saj vetra tako ali tako ni bilo napovedanega. To so mi kasneje potrdili tudi na Prassonisiju, ko so omenili, da ta dan niti kajtom ni uspevalo ostati v zraku. Čeprav sem bil letos doli že devetič sem se kot majhno dete ponovno razveselil pogleda, ki se razpre na zadnjem desnem ovinku. Tokrat morda še posebej, ko sem videl, da je kanal med otokoma še vedno odprt. Le to ima svojo dobro stran saj se v zalivu na privetrni strani zaradi tega ne nabira morska trava in nadležni ostanki plastičnih vrečk. Vsakič, ko končno prispem vedno ves optimističen upam, da bom naletel na prazen prostor, kjer se bo lahko naša družba nastanila. Tokrat je žal ostalo le pri upanju. Vsi primerni prostori so bili že zasedeni. Pri tem je bilo dobro to, da delno tudi z našimi starimi znanci iz prejšnjih let. Povrhu so bile po vsem območju obešene tablice z opozorilom o prepovedanem kampiranju in navedbo o kazenskem pregonu kršiteljev.

Rdeče črke na rumeni podlagi. Nezgrešljivo in dovolj zgovorno vendar brez vidnega učinka.

Volvo Hotel sem namestil pri trafo postaji, kjer sem ga obdržal večino dopusta in počakal na drugi dve tretjini ekipe, ki je prispela že takoj naslednji dan. S prej omenjenini starimi znanci se nam je brez težav uspelo dogovoriti (pravzaprav je večinsko breme tega nase prevzel Gregor), da nam odstopijo prostor kjer so sicer imeli spravljena jadra. Tako smo lahko postavili našo kuhinjo, špajzo in jedilnico / dnevno sobo. Vse skupaj na desetih kvadratnih metrih. Brez pomoči arhitektov. Kdor zna, ta zna. Tako, stacionirali smo se, sedaj mora samo še začeti pihat. In ko je začelo, mi je ob pogledu na vodo in plažo nemudoma postalo slabo.

Zloglasno območje, ki je bilo pred leti večinoma zasedeno s slovenskimi windsurf bušmani, v zadnjih letih pa je postalo predvsem dom kajterjev poljskega porekla.

Prasopacabana.

Advertisements
3 Comments leave one →
 1. 06/08/2011 23:29

  Super, komaj čakam nadaljevanje …

 2. mali pero in malo večja tjasa permalink
  08/08/2011 20:52

  Super,tudi jaskomaj čakam nadeljevanje

  • 09/08/2011 18:14

   Ooo, mali rastoči Pjero in malo večja tudi rastoča Tjaša. Upam, da vajina starša med dopustom nista neobvladljivo podivjala in da vaju, kot se za njihova leta spodobi, še vedno ubogata 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s